På besøg ved Mikrospejderne

På besøg ved Mikrospejderne

En gruppe af Juniorspejderne har i november 2012 gennemført et forløb om kommunikation, hvor de har interviewet spejdere fra gruppens forskellige grene og skrevet reportager om deres møder. Denne artikel er en del af forløbet.
Julie er en meget glad spejder nu. Hun har nemlig fået knivbevisJulie er en meget glad spejder nu. Hun har nemlig fået knivbevis

Interview med Mikro-spejderne

Vi ( Signe L. og Freja G. ) har været ude og interviewe  Mikro-spejderne om hvordan det er at gå til spejder.

”Jeg synes at det er sjovt at gå til spejder. Vi laver mange knob. Det er sjovt og jeg kan mange knob. Bla. råbåndsknob ” Siger Liva på 7 år.

Vi ser på at spejderne laver små mus ud af træ. Vi har spurgt Signe hvordan de laver dem.

”Vi har først snitten en pind som der skal limes øre og hale på. Det hjælper lederne os med”

Vi går lidt videre og ser at en masse spejdere er i fuld gang med at binde en masse knob. Sofie forklare fint hvordan man binder et råbåndsknob. Først skal man tage et ræb som man skal krydse. Derefter igen på en helt bestemt måde. Hun er god til at binde knob synes vi.

Vi går udenfor og ser en helt flok børn løbe rundt med lommelygter. Vi prøver at følge med og se hvad der sker men det er svært for de er hurtige til at løbe og har næsten ikke tid til at snakke med os. Da vi endelig når frem til dem spørger vi hvad det er de laver.

” Vi laver refleksløb ” Siger alle de sorte skikkelser i kor. Vi spørger hvad det er og en svare.

”Det gælder om at vi skal finde en masse reflekser med vores lommelygter. Så løber vi rundt i skoven. Når vi finder en refleks skal vi følge den vej som refleksen peger”

Vi fryser så vi går ind igen. Vi opdager pludselig at nogen er ved at få knivbevis. Vi kikker stille på at de skal bestå knivbevis. Camilla-leder sender en kniv rundt som spejderne skal aflevere og tage imod rigtigt. Nicolaj tænker sig om for hvordan var det nu man skulle gøre?  Jo nu ved han det. Han aflevere kniven hvor han holder i skaftet. 

Da spejder er ved at være slut bliver alle samlet. Vi ved ikke helt hvad der foregår men kikker spændt. Nu forstår vi hvad de laver. De får udleveret knivbevis. Og selvfølgelig består alle.

Vi kan tage hjem efter et meget godt spejdermøde

 

Spejderne skal give kniven helt rigtigtSpejderne skal give kniven helt rigtigtSofie forklarer, hvordan man laver et råbåndsknobSofie forklarer, hvordan man laver et råbåndsknob
 De er i fuld gang med at lave musDe er i fuld gang med at lave mus Udenfor er nogen af spejderne i gang med et refleksløbUdenfor er nogen af spejderne i gang med et refleksløb
Nicolaj tænker. For hvordan var det nu man gjorde?Nicolaj tænker. For hvordan var det nu man gjorde?Rigtigt eller forkert?Rigtigt eller forkert?